Először is érdemes abba belegondolni, hogy vajon mennyivel fogsz jobb teljesítményt nyújtani egy ügyben, ha stresszelsz rajta és folyamatosan bántod magadat a felfedezett “hibák” miatt. Nekem az a meglátásom, hogy a nem megfelelő magadhoz állással rontani fogod a teljesítményedet is (vagyis még több hiba csúszhat be), és az előre haladást, a további tanulási folyamatot is akadályozni fogod saját magad számára a stresszeléssel. Összefoglalva az önmarcangolás sikertelenséget hozhat, és visszatarthat attól, hogy elérd a célodat.

Másrészt, ha sikerül rájönnöd arra, hogy a sikeres emberek mennyit botladoztak és szívtak és rontottak a karrierjük elején, közepén addig, amíg el nem jutottak a sikerhez (és még mindig követnek el hibákat csak a helyén tudják őket kezelni magukban), akkor tudni fogod azt, hogy ebbe most bele kell állnod, vállalni a felelősséget és elfogadni a hibákat.

Hogyha ezt így végig gondoltad, akkor szerintem belátható az, hogy akkor tudsz jobbat, teljesebbet adni bárkinek is magadból, a munkádból, ha kifejezetten a tanulási folyamatra helyezed a fókuszodat és a hibákkal maximum olyan szinten foglalkozol, amilyen szinten tanulni tudsz belőlük.

Ha úgy érzed, elakadtál, egyedül nem megy, és segítségre lenne szükséged a folytatáshoz, keress meg bátran a következő telefonszámon vagy email címen!

Simon-Balla Xénia kineziológus
+36703613191
xenia.simon.balla@gmail.com

Call Now Button