Hogyan javíthat a párkapcsolatodon a kineziológia?

 

Érezted már azt, hogy válságba került a párkapcsolatod?

Minden kapcsolatban előfordulhatnak hullámvölgyek, vagy felütheti a fejét a párkapcsolati válság. A kapcsolat hanyatlása, a megszokás is természetes lehet egy idő után, főleg, ha nem figyeltek oda egymásra nap mint nap. Ahhoz, hogy a hanyatlás ne következzen be, minden nap tudatosan kellene építenetek a kapcsolatotokat. Figyelni, tanulni egymástól, empátiával és kellő kitartással közelíteni egymás felé, izgalmas programokat és forró hálószoba jeleneteket megélni együtt, összekucorodva beszélgetni a közös takaró alatt egy-egy forró tea szorongatása közben téli estéken. Sok-sok közös élményt gyűjteni.

Ha egy kapcsolat már hanyatlásnak indult rajtatok kívül álló problémák miatt, vagy a hétköznapok rohanásában elfelejtettetek odafigyelni egymásra, a kineziológia nagy segítséget nyújthat a folytatáshoz. Nagyon fontos a kapcsolatotok szempontjából, hogy meg tudjátok változtatni a berögzült viselkedési mintáitokat. Ha oldódik a stressz, és nem kapcsol be ugyanaz a program, amely újra és újra automatikusan „lefut” egy-egy veszekedés alkalmával, az nagy változást tud előidézni. A KIT* kiiktatásával és az elülső homloklebeny bekapcsolásával mindketten új választási lehetőségeket tudtok létrehozni. Ennek az lehet a következménye, hogy ki tudtok lépni a szokásos játszmákból, viselkedési mintákból, és újra tudjátok formálni a kapcsolatotok dinamikáját. A stressz már nem kapcsolja be ugyanazokat a programokat, meg tudjátok oldani az addig lehetetlennek tűnő társas helyzeteket együtt.

*A KIT az az úgynevezett közös integráló terület az agyban, amely egyrészt fogadja a beérkezett információkat, másrészt tárolja a korábbi ingerekre adott válaszainkat. Ezeket össze is hasonlítja egymással, ezáltal tesz bennünket képessé arra, hogy hasonló helyzetekben hasonló módon cselekedjünk. A KIT azonban, ha hasonló információt érzékel, lekapcsolja azt az elülső agyi működést (elülső homoklebeny), amely a jelenben tartja az embert és új megoldások után kutat. Így védi és tárolja berögzült tulajdonságainkat, jellemünket, erkölcsi tartásunkat – stb. – azaz tulajdonképpen mindent, ami azzá tesz bennünket, akik vagyunk. Azonban vannak olyan helyzetek is az életünkben, amikor nem célszerű, sőt, egyenesen káros megrögzött szokásaink, megszokott viselkedési mintáink alkalmazása. Ezekben az esetekben új, kreatív válaszokra van szükségünk ahhoz, hogy tovább léphessünk. Ennek támogatása válik lehetővé a KIT kiiktatásával.

Mindenkinek sikeres párkapcsolat-építést kívánok!

Ha úgy érzed, elakadtál, és segítségre lenne szükséged a folytatáshoz, keress meg bátran a következő telefonszámon vagy email címen!

Simon-Balla Xénia kineziológus
+36703613191
xenia.simon.balla@gmail.com

Call Now Button