Dadogás kezelése gyerekeknél gyakran vezet eredményre One Brain módszerrel.

Milyen esetekben szoktak hozzám fordulni a szülők dadogás kezelése miatt

  • ha már sok szakembernél jártak a problémával és sehol se sikerült a dadogás kezelése, megszüntetése, vagy enyhítése,
  • ha minden lelet negatív és egyértelművé vált, hogy a dadogást nem konkrét elváltozás okozza,

Gyakran a stressz aktiválhatja a dadogást. Előfordulhat, hogy a dadogást nem a gyerek ismeri fel először, hanem a szülő hallja meg. Amikor a szülő elkezdi figyelni, hogy gyereke dadog-e, akkor egy idő után a gyerek is elkezdheti figyelni saját magát, elkezdhet félni attól, hogy a beszédben elakad, vagy baj van azzal, ahogy beszél.

Dadogás kezelése gyerekeknek

Miért kell kezelni a dadogást?

Ha dadog a gyerek, az az érintettek életét nagyban megnehezítheti. A dadogó emberek olyan beszédfélelemmel élhetnek együtt, ami bármilyen helyzetben, ahol nyilvánosan kell beszélni, vagy csak meg kell szólalni komoly gondot okozhat.

Gyermek klienseimnél gyakori, hogy a felmerülő problémával kapcsolatosan a szülővel vagy szülőkkel kell először dolgoznom.

A szülőknek gondot szokott okozni az, hogy dadog a gyermekük. Stresszelnek, aggódnak, szoronganak, félnek és ezzel hatással vannak a gyerekre. Emiatt előfordulhat, hogy a kezelésnek köszönhetően a gyerek, aki már stressz mentesen tudja kezelni az ügyét a stresszes szülő hatására mégis ismét stresszes lesz a beszédével kapcsolatban. Tehát a szülőt kell először stresszmentessé tenni.

Dadogás kezelés menete

Tehát első alkalommal a szülővel dolgozom a 18 év alatti gyerek dadogásával kapcsolatos negatív érzéseivel. Erre az alkalomra nem szükséges a gyereket elhozni. Amikor a szülő stresszmentessé vált a gyerek dadogásával kapcsolatban akkor második alkalommal tudom kezelni a gyereket, ha erre még szükség van. Előfordulhat, hogy a szülő kezelésével a gyerek problémája megszűnik.

A kezelés során információkat nyerünk ki a tudatalattiból az ún. izomteszteléssel. Az izomtesztelésnek megvan a meghatározott szakmai menete, amely azon a tényen alapul, hogy az izmok stressz hatására elengednek.

Beállítjuk az izmokat, a szervezetet kiegyensúlyozó gyakorlatokat végzünk és engedéllyel elkezdünk együtt dolgozni. Maguk a lépések és az utasítások egy gyemek számára is könnyedén követhetőek, kellemesek.

Fontos tudnivalók kezelés sikerességéhez

Nagyon fontos az, hogy a gyermek kliens akarjon segítséget kérni a dadogásával kapcsolatban, és a dadogása ne csak a szülőnek okozzon gondot, hanem a gyermeknek is. Ha gyermekének nem okoz gondot a dadogás akkor Önnel tudok ezen a problémán dolgozni. Gyermek klienssel csak olyan ügyön tudok dolgozni, ami neki problémát okoz.

Call Now Button