Amikor még az én gyermekeim is nagyon picikék voltak ők is nagyon tudtak félni a sötétben időnként, bár még mostanában is előfordul a kislányomnál sötéttől való félelem, de a kisfiam szorongott jobban esténként inkább. 

Bendzsi állandóan átszaladt a hálószobánkba éjszaka és nagyon sírt, azt mondta, hogy három boszorkányt látott odaát. 

Egy ideig próbálkoztam a megnyugtatásával, de aztán csak az anyai testközelség és a közös alvás oldotta meg a problémát nálunk, viszont nem mindenki szeretne a gyerekével aludni, én se szerettem volna velük aludni, amikor már nagyon megnőttek, és az is előfordulhat, hogy a szülő ezt nem teheti meg valami miatt. 

Hogyan tudjuk kezelni a sötéttől való félelmet

Mióta kineziológusként dolgozom több gyermek, (időnként felnőtt) hasonló problémáját sikerült kineziológiai módszerek segítségével közös munkával megoldanunk. Egy gyermek sok mindentől szoronghat. 

A sötéttől való félelem szorongás elalvásnál, vagy éjszaka nagyon gyakori, nagyon sok gyermeket érint. Nehéz lehet megnyugtatni egy síró gyereket kiváltképp akkor, ha valamilyen valós vagy vélt félelmetes valami megriasztotta. 

A sötét szobából kibotorkáló, vagy kiszaladó csendesen suttogó, vagy félelmében sikító gyermeket megpróbálhatjuk megnyugtatni azzal, hogy visszavisszük a szobájába, megmutatjuk neki, hogy nincs mitől félnie, semmi sincs ott a sarokban, esetleg egy kicsit vele maradhatunk, amíg meg nem nyugszik, vagy esetleg úgy is megnyugtathatjuk, ha megengedjük neki, hogy mellettünk aludjon az éjszaka további részében. 

Ha a sötétségtől való félelem és szorongás nem enyhül hosszabb távon se, erőfeszítéseink ellenére se, ha a gyermeket nem szeretnénk magunk mellett altatni, vagy túl nagy már ehhez, akkor érdemes lehet kineziológushoz fordulni One Brain stresszoldás miatt. A szorongás bármely formája hatékonyan kezelhető lehet kineziológiai stresszoldással. 

Hogyan érdemes hozzákezdeni a sötéttől való félelem kezeléséhez gyerekeknél

Gyermek klienseimnél gyakori, hogy a felmerülő problémával kapcsolatosan a szülővel vagy szülőkkel kell először dolgoznom.

A szülőknek gondot szokott okozni az, ha a gyermekük fél a sötétben. Stresszelnek, aggódnak, szoronganak, félnek és ezzel hatással vannak a gyerekre. Emiatt előfordulhat, hogy a kezelésnek köszönhetően a gyerek, aki már stressz mentesen tudja kezelni az ügyét a stresszes szülő hatására mégis ismét stresszes lesz a sötéttől való félelemmel kapcsolatban. Tehát a szülőt kell először stresszmentessé tenni.

Sötéttől való félelem kezelés menete

Tehát első alkalommal a szülővel dolgozom a 18 év alatti gyerek sötéttől való félelmével kapcsolatos negatív érzéseivel. Erre az alkalomra nem szükséges a gyereket elhozni. Amikor a szülő stresszmentessé vált a gyerek sötéttől való félelmével kapcsolatban akkor második alkalommal tudom kezelni a gyereket, ha erre még szükség van. Előfordulhat, hogy a szülő kezelésével a gyerek problémája megszűnik.

A kezelés során információkat nyerünk ki a tudatalattiból az ún. izomteszteléssel. Az izomtesztelésnek megvan a meghatározott szakmai menete, amely azon a tényen alapul, hogy az izmok stressz hatására elengednek.

Beállítjuk az izmokat, a szervezetet kiegyensúlyozó gyakorlatokat végzünk és engedéllyel elkezdünk együtt dolgozni. Maguk a lépések és az utasítások egy gyemek számára is könnyedén követhetőek, kellemesek.

Fontos tudnivalók kezelés sikerességéhez

Nagyon fontos az, hogy a gyermek kliens akarjon segítséget kérni a sötéttől való félelmével kapcsolatban, és a félelme ne csak a szülőnek okozzon gondot, hanem a gyermeknek is. Ha gyermekének nem okoz gondot a sötéttől való félelem akkor Önnel tudok ezen a problémán dolgozni. Gyermek klienssel csak olyan ügyön tudok dolgozni, ami neki problémát okoz.

Gyermek sötéttől való félelme és szorongása Szabadlélekprojekt - Simon-Balla Xénia
Call Now Button